Πώς να επιλέξω έπιπλα σαλονιού

Πώς να επιλέξω έπιπλα σαλονιού

Είτε ζείτε μόνοι σας είτε με την οικογένεια σας, η επιλογή επίπλων σαλονιού είναι σημαντική, αφού το σαλόνι σας είναι ο πιο σημαντικός χώρος του σπιτιού σας. Αυτό το δωμάτιο είναι όπου η οικογένειά σας ξοδεύει χρόνο μαζί, και είναι το μέρος όπου οι περισσότεροι από τους καλεσμένους σας θα περάσουν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους. Επιλέγοντας έπιπλα που δημιουργούν μια ευχάριστη και φιλόξενη εμφάνιση είναι κλειδί για να φτάσετε αυτό το χώρο να λειτουργεί για τις ανάγκες σας.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΛΑΝΟΥ

1. Πραγματοποιήστε μετρήσεις.

Χρησιμοποιήστε ένα μέτρο, ένα μετρητή ή ένα ραβδί μέτρησης για να μετρήσετε το μήκος και το πλάτος του δωματίου σας. Επίσης, λάβετε υπόψη τις διαστάσεις οποιωνδήποτε εσοχών ή άλλων χώρων που βρίσκονται σε εσοχές στο δωμάτιο.

2. Δημιουργήστε ένα σχέδιο ορόφου.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα απλό χαρτί. Καθορίστε πόσο χώρο μπορείτε να διαθέσετε για έπιπλα και σχεδιάστε με διάφορους τρόπους πως τα έπιπλα μπορούν να χωρέσουν στο δωμάτιο. Θα πρέπει επίσης να συμπεριλάβετε τουλάχιστον 1 μέτρο ελεύθερου χώρου ανάμεσα σε κομμάτια επίπλων. Οτιδήποτε μικρότερο από αυτό θα σας κάνει να αισθάνεστε σαν να πρέπει να πιέσετε ανάμεσα στα έπιπλά σας καθώς περπατάτε.

3. Ελέγξτε τις πόρτες σας.

Μετρήστε πόσο πλατιές είναι οι θυρίδες σας για να αποτρέψετε πιθανές ατυχίες. Προφανώς, δεν θέλετε να αγοράσετε έπιπλα για να ανακαλύψετε ότι δεν μπορείτε να το πάρετε στο σπίτι σας.

4. Σκηνοθετήστε το σαλόνι σας.

Αφού καθορίσετε πόσο χώρο μπορείτε να διαθέσετε για έπιπλα και πού θέλετε τα πιθανά κομμάτια να πάνε, σημειώστε εκείνους τους χώρους στο πάτωμα για να πάρετε μια καλύτερη οπτική. Χρησιμοποιήστε χαρτοταινία ή απλώστε φύλλα εφημερίδας.

5. Σκεφτείτε πώς θα χρησιμοποιηθεί το δωμάτιο.

Εάν το σαλόνι σας θα λειτουργήσει για καθημερινή οικογενειακή ξεκούραση, θα χρειαστείτε ανθεκτικά έγχρωμα έπιπλα, ειδικά αν τα παιδιά σας είναι ακόμα μικρά. Από την άλλη πλευρά, εάν το σαλόνι σας το χρησιμοποιείτε μόνο τους περιστασιακούς πελάτες, μπορείτε να επιλέξετε πιο εύθραυστα κομμάτια που γίνονται από λεπτά υφάσματα.

6. Σημειώστε τη φυσική αρχιτεκτονική του δωματίου.

Ορισμένα δωμάτια περιέχουν ενσωματωμένα στοιχεία που μπορεί να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε τον τύπο των επίπλων που θα φαίνονται καλύτερα μέσα στο δωμάτιο. Για παράδειγμα, αν έχετε κλασσικό τζάκι, η διακόσμηση του δωματίου μπορεί να είναι καλύτερη από έντονα μοντέρνα έπιπλα. Τα μοντέρνα έπιπλα μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για ένα σαλόνι ενός διαμερίσματος με θέα προς την πόλη, ωστόσο.

 

ΕΠΙΛΟΓΉ ΕΠΊΠΛΩΝ ΣΑΛΟΝΙΟΎ

1. Ξεκινήστε με τα βασικά έπιπλα

Τα περισσότερα καθιστικά περιλαμβάνουν καναπέ, πολυθρόνα, τραπέζι και τραπεζάκι του καφέ. Αναζητήστε αυτά τα βασικά στοιχεία πριν προσθέσετε επιπλέον κομμάτια και επιπλέον τραπέζια.

2. Αγοράστε επενδυτικά κομμάτια.

Αναζητήστε στερεά έπιπλα με ανθεκτικά ξύλινα κουφώματα και ελικοειδές χαλύβδινο ελατήριο. Τα κομμάτια υψηλής ποιότητας μπορεί να κοστίζουν λίγο περισσότερο, αλλά τείνουν να κρατούν καλύτερα και να διαρκούν περισσότερο.

3. Ψάξτε για υφάσματα υψηλής ποιότητας, ανθεκτικά στη βαφή.

Πολυτελή, υψηλής ποιότητας υλικά θα σας δώσουν πιο άνετη αίσθηση και τείνουν να διαρκούν περισσότερο από τα φθηνότερα υφάσματα. Τα υφάσματα ανθεκτικά στη βαφή είναι ιδιαίτερα χρήσιμα αν έχετε μικρά παιδιά, αλλά ίσως εξακολουθούν να είναι μια καλή ιδέα, ακόμη και αν σχεδιάζετε να χρησιμοποιείτε το χώρο για τους επισκέπτες, αφού οι διαρροές και οι λεκέδες μπορεί να συμβούν στον καθένα.

4. Ψάξτε για μαξιλάρια τυλιγμένα με αφρολεξ.

Το αφρολέξ είναι άνετο και ανθεκτικό. Ορισμένα μαξιλάρια μπορεί να είναι γεμάτα με πούπουλο, αλλά πούπουλο συνήθως σπάει και φθείρει γρήγορα.

5. Ελέγξτε τη δύναμη της κατασκευής.

Σηκώστε το ένα πόδι του κομματιού περίπου έξι ίντσες (15 εκατοστά) από το πάτωμα. Αν το παρακείμενο πόδι δεν έχει ανέβει επίσης, το πλαίσιο είναι πολύ εύκαμπτο και πολύ αδύνατο.

6. Συντονίστε τα κομμάτια σας.

Κάθε κομμάτι των επίπλων στο σαλόνι σας πρέπει να συμπληρώνει τα άλλα. Διαφορετικά, το δωμάτιό σας θα φαίνεται χαοτικό και θα ρίχνεται μαζί. Αν έχετε θέμα εσωτερικού σχεδιασμού, όπως μοντέρνα ή παραδοσιακή, κολλήστε με κομμάτια που ταιριάζουν με το θέμα σας.

7. Γνωρίστε τα θέματα σας.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να χωρίσετε θέματα εσωτερικού σχεδιασμού, αλλά τα κύρια αυτά περιλαμβάνουν συχνά μοντέρνα, σύγχρονα, παραδοσιακά, casual και Old World.

  • Τα μοντέρνα και σύγχρονα έπιπλα έχουν κομψές, καθαρές γραμμές και συνήθως χρησιμοποιούν λευκά, μπεζ ή άλλα ουδέτερα χρώματα. Γυαλί, μέταλλο και λαμπερή μαύρη λάκα χρησιμοποιούνται συχνότερα από τα παραδοσιακά ξύλα.
  • Τα παραδοσιακά έπιπλα είναι κομψά. Έχουν την τάση να φαίνονται λίγο πιο επίσημα και μπορεί να περιλαμβάνουν λεπτομέρειες όπως τυλιγμένα μπράτσα πολυθρόνας και περιτυλιγμένα άκρα. Τα χρώματα κυμαίνονται από ελεφαντόδοντο έως πλούσιες αποχρώσεις κόκκινου και άλλων χρωμάτων.
  • Τα casual έπιπλα είναι φιλικά και άνετα. Πολλά κομμάτια χρησιμοποιούν καρό, μικρά σχέδια και άλλα patterns.
  • Τα έπιπλα του Old World συνδυάζουν στυλ από γαλλικά, ισπανικά και ιταλικά σχέδια. Τα ρουστίκ, παλαιά κομμάτια είναι ιδιαίτερα κατάλληλα και θα πρέπει να αναζητήσετε βαθιά, γήινα χρώματα.

8. Επιλέξτε ένα καναπέ για 2 άτομα αντί για έναν καναπέ, αν έχετε μικρότερο χώρο.

Αν έχετε μια μικρή οικογένεια ή σκοπεύετε μόνο να χρησιμοποιήσετε το χώρο για να διασκεδάσετε έναν περιστασιακό επισκέπτη, ένας καναπές για 2 άτομα θα μπορούσε να σας εξοικονομήσει χώρο, παρέχοντας σας ό,τι χρειάζεστε.

9. Γεμίστε το δωμάτιο με πρόσθετα τεμάχια, όπως το επιτρέπει ο χώρος. 

Τα μπαούλα, τα ντιβανοκασέλα και τα επιπλέον τραπέζια ή τα καθίσματα μπορούν να προσθέσουν πολλά σε ένα μεγάλο σαλόνι, αλλά η υπερβολική χρήση πολλών από αυτά τα κομμάτια θα φουσκώσουν έναν μικρότερο χώρο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *