Πως να οργανώσεις την ντουλάπα σου

Πως να οργανώσεις την ντουλάπα σου

Έχοντας μια οργανωμένη ντουλάπα είναι η πύλη για να έχουμε ένα οργανωμένο δωμάτιο και μια οργανωμένη ζωή. Για να οργανώσετε την ντουλάπα σας, θα πρέπει να ταξινομήσετε όλα τα ρούχα σας για να προσδιορίσετε τι χρειάζεστε πραγματικά και να βρείτε τον καλύτερο τρόπο για να αναδιοργανώσετε τα ρούχα σας και άλλα αντικείμενα. Αν θέλετε να μάθετε πώς να οργανώσετε το ντουλάπι σας, απλώς ακολουθήστε αυτά τα βήματα.

Ταξινόμηση μέσα από τα ρούχα σας
1. Αφαιρέστε όλα τα ρούχα από τη ντουλάπα σας. Πάρτε όλα τα ρούχα σας από τις κρεμάστρες και από τα συρτάρια της ντουλάπας σας. Διπλώστε τα σε στοίβες στο πάτωμα ή στο κρεβάτι σας. Αυτό περιλαμβάνει και τα παπούτσια σας επίσης.


  • 2. Αποφασίστε ποια ρούχα θα κρατήσετε. Τα ρούχα που θα κρατήσετε είναι τα ρούχα που φοράτε τακτικά και τα ρούχα που θα χάνατε αν δεν ήταν στο ντουλάπι σας. Αν έχετε φορέσει ένα συγκεκριμένο αντικείμενο την τελευταία εβδομάδα, μήνα ή ακόμη και μερικούς μήνες, θα πρέπει να το κρατήσετε εφ ‘όσον είναι της εποχής.

    3. Αποφασίστε ποια ρούχα θα αποθηκεύσετε. Θα πρέπει να αποθηκεύσετε τα ρούχα που δεν θα φορέσετε για λίγο, επειδή . δεν είναι εποχιακά κατάλληλα. Αν είναι τα μέσα του καλοκαιριού, μπορείτε να αποθηκεύσετε τα χειμερινά πουλόβερ και τα κασκόλ σας, και αν είναι ο νεκρός του χειμώνα, μπορείτε να αποθηκεύσετε τις κορυφές δεξαμενών και τα καλοκαιρινά φορέματα.
    – Μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε ρούχα που μπορεί να έχουν συναισθηματική αξία για εσάς, όπως ένα πουκάμισο που η γιαγιά σας έπλεξε για εσάς ή ένα παλιό μπλουζάκι από την ομάδα τένις του γυμνασίου σας που δεν ταιριάζει πλέον. Προσπαθήστε να διατηρήσετε το ρουχισμό συναισθηματικής αξίας στο ελάχιστο.
    – Όταν ολοκληρώσετε τη διαλογή μέσω των ρούχων που θα αποθηκεύσετε, βάλτε τα σε ένα πλαστικό κάδο. Μπορείτε είτε να τα αποθηκεύσετε στο πίσω μέρος της ντουλάπας σας, κάτω από το κρεβάτι σας, ή σε μια μονάδα αποθήκευσης ή σε ένα άλλο μέρος του σπιτιού σας εάν έχετε το δωμάτιο.

    4. Αποφασίστε ποια ρούχα θα δώσετε ή να πετάξετε. Αυτό είναι το πιο δύσκολο βήμα, και το πιο σημαντικό. Εάν θέλετε να έχετε μια πραγματικά οργανωμένη ντουλάπα, τότε ο στόχος σας θα πρέπει να είναι να απαλλαγείτε από όσο το δυνατόν περισσότερα είδη ένδυσης. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να ρίξετε τα αγαπημένα σας πράγματα – ωστόσο, σημαίνει ότι πρέπει να πάρετε μια μακρά σκληρή ματιά να αναρωτηθείτε ποια ρούχα θα φοράτε ποτέ πραγματικά πάλι.
    Αν δεν έχετε φορέσει κάτι περισσότερο από ένα χρόνο και δεν έχει συναισθηματική αξία, ήρθε η ώρα να το δωρίσετε.
    Εάν έχετε ένα αντικείμενο που είναι τόσο φθαρμένο, καλύπτεται σε τρύπες από σκώρους ή έχει ξεθωριάσει ότι εσείς και οποιοσδήποτε άλλος δεν θα το φοράτε ξανά, τότε είναι καιρός να το πετάξετε.
    Αν έχετε μερικά είδη ρούχων που είναι απλά πολύ μικρά, σταματήστε να περιμένετε την ημέρα που θα ταιριάζουν και θα τα δωρίσουν.
    Δώστε όλα τα ρούχα που δεν χρειάζεστε και είναι σε καλή κατάσταση στην αδελφή σας ή στη φίλη σας.

    5. Καθαρίστε το εσωτερικό της ντουλάπας. Θα πρέπει να το κάνετε αυτό πριν βγάλετε τα ρούχα σας πίσω. Σκουπίστε το πάτωμα, σκουπίστε τα τείχη κάτω με καθαριστικό γενικής χρήσεως και σκουπίστε κάθε αράχνης που μπορεί να έχει συσσωρευτεί μέσα στη ντουλάπα σας.
    Εάν θέλετε να κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές, όπως ζωγραφική μέσα διαφορετικό χρώμα ή προσθέτοντας και αφαιρώντας κάποια ράφια, κάντε το τώρα. 

Οργανώστε τα ρούχα σας στο ντουλάπι σας

6.Κλείστε τα ρούχα σας και οργανώστε τα.Προσπαθήστε να κρεμάσετε όσο περισσότερα από τα ρούχα σας μπορείτε. Αυτό θα σας διευκολύνει να βρείτε τα ρούχα σας και να εξοικονομήσετε χώρο. Δεν πρέπει μόνο να κρεμάσετε τα ρούχα σας, αλλά θα πρέπει επίσης να τα οργανώσετε με έναν συγκεκριμένο τρόπο, ώστε να μπορείτε εύκολα να τα βρείτε όποτε χρειάζεται. Εδώ είναι μερικοί τρόποι να οργανώσετε τα ρούχα που κλείνετε

  • Οργανώστε τα ρούχα σας ανά εποχή. Αν έχετε αποθηκεύσει κάποια από τα εποχιακά ρούχα σας, οργανώστε τα ρούχα σας κατά εποχή μόνο για το μισό έτος. Αν είναι το καλοκαίρι, κλείστε πρώτα τα καλοκαιρινά σας ρούχα, ακολουθούμενα από τα ρούχα σας.
  • Οργανώστε τα ρούχα σας κατά τύπο. Μπορείτε να διαχωρίσετε τις κορυφές των δεξαμενών, τα πουκάμισα, τα παντελόνια, τις φούστες και τα φορέματα.
  • Οργανώστε την εργασία σας και τα περιστασιακά ρούχα. Ξεχωρίστε τα ρούχα εργασίας σας από τα περιστασιακά ρούχα σας, ώστε να μπορείτε εύκολα να ντυθείτε για εργασία το πρωί.
  • Οργανώστε τα ρούχα σας όσο συχνά τα φοράτε. Μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε μέθοδο οργάνωσης, αλλά κλείστε μερικά βασικά στοιχεία, όπως το αγαπημένο σας hoodie ή το ζευγάρι τζιν που φοράτε όλη την ώρα, στο πιο προσιτό σημείο.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά χρωματιστά κρεμάστρες για να επισημάνετε διαφορετικό τύπο ρούχων. Για παράδειγμα, μπορείτε να κρεμάσετε τις κορυφές σας σε ροζ κρεμάστρες ή τα ρούχα εργασίας σας σε πράσινα κρεμάστρες.Το χρώμα κωδικοποιεί τα ρούχα σας. παράδειγμα σε χρώματα ουράνιου τόξου
    ντουλάπα δίφυλλη με καθρέφτη

7. Κάντε τη ντουλάπα σας πιο ελκυστική. Γυρίστε τη δημιουργικότητά σας χαλαρά και σκεφτείτε τους τρόπους για να προσθέσετε την ευχαρίστηση στη ρουτίνα να ντυθείτε και να κοιτάτε μέσα από την ντουλάπα σας κάθε μέρα. Αν περνάτε περισσότερο χρόνο κάνοντας ντουλάπα σας ωραία, τότε θα είναι λιγότερο πιθανό να το αφήσετε να μπερδευτεί στο μέλλον.
Χρωματίστε το ντουλάπι σας με ένα απαλό χρώμα.
Προσθέστε καθρέφτες για λάμψη.
Κρεμάστε κοσμήματα και κασκόλ όπου μπορείτε να τα δείτε – αρκεί να μην φτάσουν στο δρόμο σας.
Κλείστε μια μικρή αφίσα ή ζωγραφική που σας κάνει να χαμογελάτε κάθε φορά που ανοίγετε το ντουλάπι σας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *